Over Lenneke

Ondernemer, advocaat, moeder, inspirator, spreker, coach en mentor.

Van het voldoen aan verwachtingen naar echt mezelf zijn in de advocatuur. Van hard werken in combinatie met een jong gezin naar een succesvolle advocatenpraktijk én een goede werk-privé balans. Ik vertel je graag meer over de ontdekkingsreis naar hoe ik authentiek mijzelf ben in de advocatuur en wat dat mij gebracht heeft.

Laten we kennismaken

“ There is freedom waiting for you, On the breezes of the sky, And you ask “What if I fall?” Oh but my darling, What if you fly ”

Erin Hansen

De stap in 2004 naar werken als advocaat paste goed bij mij. Ik heb een groot gevoel voor rechtvaardigheid, help graag mensen en word blij van het schrijven van juridische stukken. En ik kon met mijn bijdrage de wereld een beetje mooier maken.

Na verloop van tijd merkte ik steeds vaker dat ik de wereld van de advocatuur niet altijd een even mooie wereld vind. Sterker nog, ik heb meerdere malen op het punt gestaan om de advocatuur te verlaten. Niet omdat ik het vak niet leuk vind. Nee, integendeel. Het is de op-prestatie-gerichte-wereld die mij aan het twijfelen bracht. De advocatuur is veelal nog gericht op het behalen van urentargets en resultaten. Voor onderwerpen als kwetsbaarheid en onzekerheid is onvoldoende ruimte. Ook de hoge werkdruk in combinatie met een jong gezin zorgde voor twijfels.

Steeds vaker twijfelde ik aan de advocatuur. Ik bespeurde dat ik in mijn werk te veel bezig was met het voldoen aan de verwachtingen van anderen, dan met wat ik écht wil en belangrijk vind. Ik dreef af van de persoon wie ik in de kern ben: mijn authentieke zelf. Dit ging ten koste van mijn werkplezier en ik merkte dat ik beetje bij beetje mijn ‘kleur’ begon kwijt te raken.

In plaats van te stoppen met het vak, ben ik op ontdekkingsreis gegaan. Ik onderzocht hoe ik 100% mezelf kan zijn in mijn werk, succesvol kan zijn én tot een gezonde werk-privé balans kan komen.

Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat ik in 2017 mijn baan in loondienst heb opgezegd. Het jasje van een middelgroot advocatenkantoor paste niet meer bij me. Tijdens een vakantie op Ibiza werd het ineens glashelder. Het ondernemersbloed kriebelde al een tijdje, dus ik besloot mijn eigen advocatenkantoor op te richten.

Ik wilde werken in een omgeving met de kernwaarden vertrouwen, gelijkwaardigheid, samenwerken en plezier. Bovendien wilde ik meer vrijheid om te bepalen voor wie ik werk, met wie ik werk en wanneer ik werk. Samen met een collega ben ik een niche advocatenkantoor gestart in het bouwrecht. Een sprong in het diepe waar ik geen dag spijt van heb gehad. Het ondernemerschap is de meest gave en uitdagende leertrein waar ik in gestapt ben.

Het mooie is dat die reis me opgeleverd heeft dat ik in mijn vak echt mezelf ben. Zakelijk en doelgericht, en tegelijkertijd kwetsbaar en in verbinding met mezelf en mijn omgeving. Met een ‘sparkle of joy’ en hoge energie. Met als gevolg dat ik mijn vak (nog) leuker vind, succesvoller ben en een goede balans heb tussen mijn advocatenpraktijk en mijn gezin. En vooral een heel fijn leven leid vanuit de waarden die ík belangrijk vind.

In de advocatuur merk ik dat veel vrouwelijke advocaten niet hun authentieke zelf zijn. Uit angst voor falen, de mening van anderen of omdat wat zij willen afwijkt van wat ‘gewoon’ is in de advocatuur. Ik zie ze worstelen met kiezen voor zichzelf of hun gezin. Geen ‘nee’ durven zeggen terwijl ze een nee voelen. Zonde! Want het goud zit in je authentieke zelf.

Door authentiek te zijn, heb je de wereld zo veel meer te bieden. Als je dichtbij jezelf blijft en staat voor wie je bent, maak je een grotere impact als vrouw en als advocaat. Met als resultaat dat je er een betere advocaat van wordt, zowel naar je klanten toe als  binnen je organisatie. Een advocaat die grote resultaten behaalt en bovenal meer plezier ervaart. Meer plezier in het leven en in het advocatenvak. Een advocaat die inspireert, motiveert en impact maakt.

Heb je interesse om met mij samen te werken?

Leuk! We kunnen samenwerken in een eenmalig inspiratiegesprek of in een één-op-één coachingtraject. Ook deel ik als spreker op het podium graag meer over mijn ontdekkingsreis en mijn missie om de advocatuur mooier te maken.

Werken met Lenneke