Op maandag horen dat de kinderen dinsdag thuisonderwijs hebben… Ik heb vandaag een zitting bij de rechtbank en mijn man een volle agenda met de hele dag overleggen. Niet echt een gelukkige combi met twee kinderen van 6 en 10 jaar thuis en thuisonderwijs. Af en toe is dit de realiteit van het combineren van een carrière met het ouderschap, zeker in deze tijd.
Het combineren van een carrière met het ouderschap vraagt om improvisatievermogen, veerkracht en flexibiliteit. Die flexibiliteit hebben mijn man en ik gelukkig gecreëerd in ons werk, maar vandaag hadden wij dat even niet.
Dit brengt mij bij een nieuwe tip die ik wil delen over het combineren van een advocatenpraktijk met het ouderschap. Het is belangrijk dat je een support system hebt.
Bij mij bestaat dat in de eerste plaats uit mijn (schoon)ouders die zo nu en dan bij springen. Nu realiseer ik me dat niet iedereen in de gelukkige situatie verkeert dat (schoon)ouders bij kunnen springen. Voor mij is dat ook niet altijd zo, want zij hebben ook een eigen leven. Om die reden hebben wij een vaste oppas. Een pabo studente. Zij vangt een vaste dag in de week de kinderen op en springt bij in dit soort situaties. Het mooie van haar is dat ze heel graag knutselt met de kinderen. Iets waar ik niet per se heel blij van word. Win win in mijn geval;-).
Mijn support system bestaat ook uit mijn collega’s. Collega’s die bij kunnen en willen springen als ik het niet opgelost krijg met mijn (schoon)ouders of de oppas. Zorg dus dat je werkt met mensen die jij om hulp kunt vragen en die jou willen helpen.
En tenslotte kunnen je klanten ook indirect behoren tot je support system. Mijn ervaring is dat als je eerlijk bent naar je klanten over de situatie en altijd je afspraken na komt, de klant ook begrip heeft voor dit soort situaties. Wat helpt is dat je gelijk aan kunt geven wanneer je wel antwoord kunt geven op zijn of haar vraag.
Kortom zorg dat je een support system om je heen verzamelt. Vraag om hulp. Ik heb daardoor vandaag met een gerust hart de zitting kunnen doen.
Met dat ik dit schrijf krijg ik het bericht van een collega dat de scholen een week eerder kerstvakantie hebben. Oftewel weer een weekje improviseren, schuiven in de agenda en kijken wie in mijn support system kunnen helpen;-). Ik word er wel bedreven in zo.
Wil je over dit onderwerp met mij van gedachten wisselen, stuur me een bericht. Ik maak graag tijd voor je.