‹‹ Terug naar alle verhalen

Inspiratie

Mijn agenda is te vol

Mijn agenda is momenteel vol. Te vol eerlijk gezegd. Deze momenten komen gelukkig niet vaak voor omdat ik nogal strikt agendabeheer toepas. Maar door de dynamiek van een advocatenpraktijk en een gezin, ontkom ik er af en toe niet aan dat het hectisch is. Doordat ik weet dat dit voor mij tijdelijk is, vind ik dat voor een korte periode niet erg.

De valkuil waar ik regelmatig in gestapt ben en collega’s ook zie doen als de agenda vol zit, is alsmaar doorgaan. Lange dagen maken, avonden en/of weekenden doorwerken, acht uur of meer declarabel draaien achter elkaar, etc. Ik denk dat veel advocaten dat wel herkennen.

Precies dat doe ik niet meer als ik druk ben. Mijn ervaring is dat ik dat best een paar dagen kan doen en als het moet een paar weken, maar mijn effectiviteit, productiviteit en kwaliteit van werk er simpelweg niet van omhoog gaat. Bovendien word ik er geen leuker mens en geen fijnere moeder van.

Wat juist in deze periodes voor mij ontzettend belangrijk is en goed werkt, is bewust tijd en ruimte creëren voor mezelf. Zorgen dat mijn energie hoog blijft, dingen doen waar ik energie van krijg. Zoals wandelen met de hond of het lezen van een boek. Korte rustmomenten inplannen op de dag, ook al is het maar om 5 minuten te mediteren of gewoon even bewust mijn voeten te voelen.

Momenten die ontzettend waardevol zijn en er juist voor zorgen dat ik mezelf in drukke tijden goed blijf voelen, een lieve moeder ben én kwalitatief goed werk aflever.

Mijn eerste tip om een advocatenpraktijk te combineren met het ouderschap is dan ook om bewust momenten in te plannen voor jezelf. Momenten waar jij energie van krijgt. Momenten die hoe drukker je bent, des te belangrijker worden.

Onderzoek voor jezelf wat werkt voor jou om je energie hoog te houden. Het voelt in het begin misschien ongewoon en je mind vind er vast wat van, zeker als er stapels werk op je liggen te wachten. Maar je zult zien dat als jij prioriteit geeft aan jouw eigen energie dat dit je juist helpt. Het houdt je op alle vlakken on top of mind.

Wil je over dit onderwerp met mij van gedachten wisselen, stuur me een bericht. Ik maak graag tijd voor je.