‹‹ Terug naar alle verhalen

Inspiratie

I survived

I survived! Nee hoor, zover laat ik het niet komen. Afgelopen weken waren druk, te druk. Twee weken terug deelde ik in een post op Linkedin wat ik in zo’n drukke periode doe om productief, effectief en kwalitatief goed werk te blijven leveren. En vooral ook om een leuk mens en een fijne moeder te blijven.

Ondanks dat ik in dat soort periode niet meer alsmaar door ga, ontkom ik er door deadlines niet aan om ’s avonds als de kinderen op bed liggen toch af en toe nog een paar uur achter de laptop te kruipen. Bovendien stopt het denkproces als ik bezig ben met een complex processtuk ook niet altijd als de laptop uit is. Zo’n periode is dus wel een beetje topsport van mijn mind. Ik denk dat dat wel herkenbaar is voor veel advocaten.

Voor een periode is dat niet erg, maar dit moet niet te lang duren. De uitdaging in zo’n volle periode is dat er ook nieuw werk binnen blijft komen. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar de valkuil bestaat daardoor dat een drukke periode van drie weken met gemak nog eens verlengd wordt met twee extra weken.

Om dat te voorkomen maak ik met mezelf afspraken in mijn agenda. Als ik weet dat ik een paar weken achter elkaar heb waarin de deadlines me om de oren vliegen, blokkeer ik na de laatste deadline op voorhand mijn agenda. Het liefst een of twee dagen. Maar minstens een paar uur. En dan niet in het weekend, maar doordeweeks. Tijd om los te komen van de adrenaline. Uit de hoge versnelling. Tijd voor mezelf.

In die afspraken met mezelf ben ik net zo punctueel als dat ik ben naar mijn klanten. Die kom ik na. Een code of honour met mezelf. Dat betekent dus dat ik de nieuwe klussen die ik in zo’n drukke periode binnen krijg, na deze vrije tijd inplan en niet direct achter mijn deadlines aanplak.

Aan mijn klanten geef ik aan wanneer ik hun vraag op kan pakken. Mocht een klus niet kunnen wachten, dan leg ik in overleg met de klant de vraag bij een collega neer. Op die manier blijf ik in staat om kwalitatief werk af te leveren, blijft het een leuk vak én bewaak ik mijn eigen energie.

Ik ben benieuwd wat jij doet in en na een drukke periode in je praktijk. Creëer je bewust ruimte voor jezelf of ga je maar door?

Wil je over dit onderwerp met mij van gedachten wisselen, stuur me een bericht. Ik maak graag tijd voor je.