‹‹ Terug naar alle verhalen

Inspiratie

Deel jij je tijd in op basis van gewoontes en verwachtingen?

Deel jij je tijd in op basis van gewoontes/verwachtingen of kies je bewust om echt te doen wat jij wilt?

Een van de redenen waarom ik ondernemer wilde worden, was dat ik meer vrijheid wilde in mijn agenda. Ik wilde niet alleen vrij kunnen nemen in vakanties, maar ook buiten de vakanties. Ook wilde ik mijn werkdagen vrijer in kunnen delen.

Bij mijn driejaarlijkse reflectie eind 2020 realiseerde ik me dat ik zeker stappen gemaakt had naar die vrijheid, maar ik stond nog niet op het punt waar ik wilde staan. Vooral vrije dagen buiten vakanties om had ik weinig gedaan. En als ik het wel deed, bekroop me een gevoel van “spijbelen”.

Te vaak liet ik me bij de indeling van mijn agenda leiden door plichtsbesef, de werkomgeving van de zakelijke dienstverlening, gewoontes en mijn overtuigingen over werken.

Eind vorig jaar besloot ik dat dit een patroon was wat ik in 2021 wilde doorbreken. Ik realiseerde me ook dat dit behoorlijk hardnekkige gewoontes waren. Ik ben dus op zoek gegaan naar een goede coach die mij hierbij helpt.

Met als resultaat dat ik nu steeds vaker kies voor een indeling van mijn agenda die mij de vrijheid geeft die ik wil én die mij energie geeft. Deze week heb ik maandag, woensdag en donderdag werkdagen waarin ik gefocust en efficiënt werk én de andere dagen breng ik tijd door met mijn gezin.

Gaat dan dan vanzelf? Nee, ik ben immers een jarenlang patroon aan het doorbreken. En mijn mind vind hier echt wel iets van. Maar toch doe ik het. Courage over comfort. Nieuwe gewoontes aanleren is een kwestie van doen en blijven doen. En vallen en weer opstaan. Dus ook als het een keer niet lukt, gewoon opnieuw beginnen.

Waarom ik dit deel? Omdat ik jou hiermee hoop te inspireren. Het effect van mijn bewuste keuze voor rust en vrijheid, is dat mijn efficiëntie, focus, en resultaten verbeteren. Ook mijn klanten zijn er dus bij gebaat dat ik bewust kies.

Herken je zelf dingen uit mijn verhaal? Wil je over dit onderwerp met mij van gedachten wisselen, stuur me dan een bericht. Ik maak graag tijd voor je.