‹‹ Terug naar alle verhalen

Inspiratie

De accu van onze telefoon versus onze eigen interne accu

Heb jij vaak een lege accu van je telefoon? Vast niet, want dan ben je niet bereikbaar.

Het valt me op dat we regelmatig beter voor de accu van onze telefoon zorgen dan voor onze eigen interne accu. Onze telefoon laten we niet leeg raken. Maar we besteden zelden dezelfde aandacht aan ons eigen energieniveau gedurende de dag.

In mijn werk als advocaat en als coach van vrouwelijk advocaten zie ik dit fenomeen vaak terug. We gaan maar door met werken, zonder even in te checken bij onszelf hoe we ons voelen of hoe ons energie- en stressniveau is. Het is alsof we onze energie als vanzelfsprekend beschouwen, terwijl dat juist een heel belangrijke bijdrage levert aan persoonlijk welzijn en succes als advocaat.

Advocaten staan bekend om doorzettingsvermogen en toewijding aan klanten. Ze willen het beste resultaat behalen en zijn bereid om veel uren te maken. Maar te vaak wordt vergeten dat onze eigen energiebronnen niet onuitputtelijk zijn. We kunnen niet blijven werken zonder te zorgen voor onze eigen mentale en fysieke gezondheid.

Het is essentieel dat we even stilstaan bij onszelf gedurende de dag en niet alleen in de avond, het weekend of in vakanties.

Ik wil daarom ook het belang van zelfzorg binnen de advocatuur benadrukken. Het is geen teken van zwakte om tijd te nemen voor jezelf en jouw energie op te laden. Integendeel, het is een teken van kracht en wijsheid. Door goed voor jezelf te zorgen, kan je beter voor anderen zorgen en effectiever zijn in het werk als advocaat.

Ik daag je uit om de volgende keer dat je je telefoon oplaadt, even stil te staan bij de vraag hoe het met jouw eigen interne accu is. Ik denk dat het goed is dat we net zo goed voor onszelf zorgen als we doen voor onze technologie. Of liever nog, beter voor onszelf zorgen.