‹‹ Terug naar alle verhalen

Inspiratie

Bijna ontsloeg ik mijn klant

Ik stond op het punt om mijn klant te ontslaan toen ik me realiseerde dat ik zo nu en dan ook de behoefte voelde om mijn echtgenoot buiten de deur te zetten en een kreupelen eend al voldoende was voor een tranendal.

Ik was ruim 30 weken zwanger op dat moment. Hormonen gierde door mijn lichaam. Ik had last van een ‘foggy’ brein door de zwangerschap. En slapen deed ik op dat moment ook niet geweldig. Vijf keer per nacht uit bed, is niet echt bevorderlijk voor je nachtrust. Deze cocktail was voor mij op dat moment niet goed meer te combineren met een advocatenpraktijk. Ik was simpelweg niet scherp genoeg meer.

De klant heb ik niet ontslagen;-). Wel ben ik een paar dagen later bij mijn leidinggevenden binnengelopen met een hulpvraag.

Hier ging wel een paar dagen nadenken overheen, want het voelde voor mij op dat moment als opgeven. Ik wilde graag én én, kinderen en een carrière. Diep van binnen was ik toch bang dat het krijgen van kinderen een negatief effect zou hebben op mijn carrière. Ik had jaren hard gewerkt aan het opbouwen van een mooie advocatenpraktijk en wat als ik na mijn verlof weer opnieuw moest beginnen met bouwen? En ik vroeg mijzelf, gevoed door de telkens terugkerende vraag hoe ik dacht een gezin te combineren met mijn advocatenpraktijk, ook geregeld af hoe ik het allemaal zou gaan combineren.

Het was voor mij het begin van het leren vragen van hulp en het uitspreken van mijn behoeftes. Wat ik daarvan geleerd heb, is dat elke keer als ik vroeg om hulp aan mijn behoeftes werd voldaan en mijn angsten geen waarheid werden. Het vragen van hulp heeft er mede aan bijgedragen dat het me lukte om mijn gezin te combineren met een carrière.

Hiermee wil ik dan ook een oproep doen aan moeders en misschien nog wel het meest aan leidinggevende moeders. You’ve been there. Je kent de mooie kanten en de struggles. Daar open en eerlijk over zijn, kan voor voor andere vrouwen een wereld van verschil maken. Je laat daarmee namelijk zien dat het combineren van een gezin met een carrière kan én we allemaal onze worstelingen, angsten en demonen hebben. En dat het af en toe gewoon heel hard werken is en soms zelfs even niet zo leuk.